Bemesting is een essentieel onderdeel van het onderhouden van een tuin. Bij het bemesten worden voedingsstoffen aan de bodem toegevoegd om de groei, gezondheid te verbeteren. De voedingsstoffen zijn van vitaal belang voor planten omdat ze een rol spelen bij metabolische processen die nodig zijn voor groei, ontwikkeling en voortplanting.

Met kustmest je Hedera bemesten

Je hebt een keuze tussen organisch mest of kunstmest. Hierbij is de een niet beter dan de ander. Wel is bij kunstmest van belang om te kijken naar de NPK samenstelling. Kies een uitgebalanceerde meststof met een N-P-K-verhouding (stikstof, fosfor, kalium) van bijvoorbeeld 10-10-10 of 20-20-20. Deze verhouding geeft een evenwichtige voeding aan de plant.

Organische meststof

Compost is een uitstekende organische meststof voor Hedera. Het verbetert de bodemstructuur en levert geleidelijk voedingsstoffen aan de plant. Dit is ook nog eens eenvoudig zelf te maken. Koemestkorrels kunnen een goede keuze zijn als bodemverbeteraar voor Hedera. Koemestkorrels zijn een natuurlijke en organische bron van voedingsstoffen en kunnen helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur.

Wanneer moet je je Hedera bemesten?

Begin in het vroege voorjaar, bijvoorbeeld in maart of april, wanneer de planten beginnen met actieve groei na de winter. Breng een laatste bemesting aan in het late najaar, bijvoorbeeld in september of oktober, voordat het groeiseizoen ten einde loopt. Breng de bemesting aan op momenten dat er regen wordt verwacht. Als de zon vol op de bemesting komt, dan kan dit verbranden.