Landelijke tuin aangelegd door Hoveniersbedrijf van den Heuvel

Het is misschien lastig om te zeggen wat een landelijke tuin kenmerkt. Wat ons betreft gaat het dan vooral om het gebruik van bepaalde materialen, zoals hout en rustig ogende stenen. Deze materialen zijn dan ook veelvuldig gebruikt in deze tuin. Ook zijn in deze tuin traditionele elementen, zoals bijvoorbeeld een zitkuil, omgedoopt tot een een stijlvolle toevoeging met een moderne uitstraling.

De ruimtelijke landelijke tuin

Deze tuin is erg ruim, en dan is de uitdaging om dit behapbaar en overzichtelijk te houden. Deze ruimte is benut door vier terrassen. Dit kenmerkt ook de landelijke tuin, waarbij hout vooral een favoriet materiaal is voor de tuinmeubels. Zelfs de voortuin kon gebruikt worden om zitgelegenheid te realiseren. Alle tegels en stenen voor en achter het huis zijn in grijstinten, zodat de kleuren goed aansluiten op het huis. Om de achtertuin ruimtelijk te houden is ervoor gekozen om vooral te werken met gras en bomen. Verder is er gewerkt met verhoogde plantenbakken in roestkleuren die een robuuste look geven aan de tuin.
Het strakke karakter van het huis is ook terug te vinden in het tuindesign. De hoekige plantenbakken en -vakken stralen dit namelijk ook uit. Dit loopt parallel met het huis, wat een strakke indruk geeft.

De voortuin is stijlvol en leefbaar gehouden door een loungehoek en een speeltoestel. Daarnaast zijn er vakken met lage planten aangelegd om de ruimte op te vullen. Ook is de tuin door het gebruik van grote grijze tegels visueel klein gehouden.

Geïnspireerd door het tuinontwerp, of een ander tuinplan in gedachten? Neem gerust contact met ons op. Als hoveniersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in tuinontwerptuinaanleg en tuinonderhoud. Zowel voor een strakke achtertuin als een tuin met veel groen bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden voor uw nieuwe tuin te bespreken.

Wij werken actief in de volgende plaatsen: Hovenier AmerongenHovenier BennekomHovenier RhenenHovenier BarneveldHovenier LunterenHovenier WoudenbergHovenier AmersfoortHovenier Ede.