Kindvriendelijke tuin met kunstgras en grote tegels

Allereerst kan in een kindvriendelijke tuin gras niet ontbreken. Toch begrijpen wij dat het onderhouden van een gezin veel tijd kost, en het tuinonderhoud er hiermee vaak bij inschiet. Hierom hebben wij samen met de opdrachtgever gekozen voor kunstgras in plaats van echt gras. Daarnaast is er gebruik gemaakt van plantenperkjes waar onkruid weinig kans krijgt.

Kindvriendelijke tuin met kunstgras en grote tegels

Dankzij de grote grasmat hebben de kinderen van het gezin alle ruimte om lekker te spelen. Toch heeft de tuin ondanks het groene aanzicht ook een strakke look. Hierdoor sluit het goed aan op het ontwerp van het huis, wat ook modern oogt. Ook het terras dat aan het huis grenst zorgt ervoor dat het hele gezin samen kan genieten van de tuin. Daarnaast is er in de achtertuin ruimte voor een schuurtje waar de fietsen gestald kunnen worden.

Voortuin

In de voortuin is ook voldoende ruimte gelaten voor twee auto’s. Daarnaast is er ruimte voor twee leiboompjes en riet voor het raam, zodat je minder inkijk in het huis hebt vanaf de straat. Door het gebruik van grote tegels hebben de voor- en achtertuin toch beide een moderne look. Hiermee kan ondanks dat het een kindvriendelijke tuin is, toch een strakke tuin gerealiseerd worden.

Staptegels in gras

Een belangrijk onderdeel van een kindvriendelijke tuin is de bestrating. Staptegels in gras kunnen hierbij een waardevolle toevoeging zijn. Staptegels worden op een bepaalde manier in het gras gelegd, waardoor er een pad ontstaat waar makkelijk over gewandeld kan worden. Hierdoor kan je genieten van het gras in de tuin, zonder dat je er vies van hoeft te worden. Het is een elegante oplossing dat zeker een toegevoegde waarde kan hebben in je tuin.

Contact

Geïnspireerd geraakt door het tuinontwerp, of een ander tuinplan in gedachten? Neem gerust contact met ons op. Als hoveniersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in tuinontwerptuinaanleg en tuinonderhoud. Zowel voor een strakke achtertuin als voor een tuin met veel groen bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden voor uw nieuwe tuin te bespreken.

Wij werken actief in de volgende plaatsen: Hovenier AmerongenHovenier BennekomHovenier RhenenHovenier BarneveldHovenier LunterenHovenier WoudenbergHovenier AmersfoortHovenier Ede.