De afgelopen jaren is de vraag naar hoveniers en hulpjes voor in de tuin flink aangetrokken, zo blijkt uit onderzoek van het bedrijf Homeworks. Volgens het bedrijf zijn er meerdere redenen dat de markt hiervoor zo aangetrokken is. Welke redenen dat precies zijn en waarom, zullen we hieronder toelichten:

Verbetering van de Nederlandse economie en consumenten vertrouwen
Sinds enkele jaren is de Nederlandse economie eindelijk weer op een gezond niveau. Dit heeft meerdere jaren geduurd sinds de kredietcrisis van 2008. Deze crisis heeft het vertrouwen van de gemiddelde consument ook flink geschaad. Inmiddels zijn de meeste bedrijven weer uit de dip en zijn er zelfs bedrijven die de beste jaren ooit draaien, dit wordt in veel gevallen natuurlijk ook doorgezet naar de werknemers die daardoor een betere koopkracht krijgen. Deze betere koopkracht leidt automatisch tot meer vertrouwen en direct ook tot de keuze om zaken als tuinwerkzaamheden uit te besteden aan een specialist. Financieel is het immers mogelijk en dan is er zekerheid dat deze werkzaamheden foutloos gebeuren.

Gebrek aan kennis en vrije tijd

Een andere voornaamste reden dat heel veel mensen vandaag de dag kiezen om dit soort taken uit te besteden is omdat er simpelweg gewoon een gebrek aan kennis is. Veel mensen weten natuurlijk niet de ins en outs van het onderhouden van een tuin, hierdoor is het mogelijk dat er fouten gemaakt worden die in het ergste geval kunnen leiden tot verlies van bepaalde planten of andere groensoorten. Daarnaast is iedereen in deze tijd zo enorm druk met zijn of haar werk, gezin, hobby’s etc. en hebben dus eigenlijk ook helemaal geen tijd om zelf in de tuin te gaan werken. Dit is dan ook direct de voornaamste reden dat het uitbesteed wordt. Wanneer financieel gezien de kans aanwezig is om zaken uit te besteden kiezen veel mensen toch graag voor het uitbesteden inruil voor extra vrije tijd.