Date: 21 aug 2018
Cat: Tuinen

Kindvriendelijke achtertuin in Amersfoort

 

 

 

Kindvriendelijke achtertuin door Hoveniersbedrijf van den Heuvel

Deze kindvriendelijke achtertuin kent meerdere voordelen voor startende gezinnen. Ten eerste biedt de tuin naast gras waar de kinderen op kunnen spelen. Daarnaast heeft de tuin een terras aan het huis waar gebarbecued kan worden, verder beschikt de tuin over een speelgedeelte achter in de tuin en bovendien een schuurtje dat gebruikt kan worden als opslag. Voor een gezin met kinderen vervult deze tuin dus alle mogelijke wensen. Met name de veelheid aan gras en speelgelegenheden maken dit echt een kindvriendelijke achtertuin. Naast deze oppervlakte aan gras en terrasruimte laat de tuin ook nog ruimte voor planten en bomen. Di geeft de tuin toch een natuurlijke uitstraling.

Strakke kindvriendelijke achtertuin

In een tuin met (jonge) kinderen zal het niet altijd even opgeruimd zijn. Dit is ondervangen door de tuin te voorzien van strakke lijnen die haaks op elkaar staan. Ook de planten- en bomenbakken zijn rechthoekig en vierkant van vorm. Dit geeft de achtertuin een prettig moderne en strakke look. Toch is beoogd het karakter van de kindvriendelijke achtertuin te behouden. Hierom is ervoor gekozen om speelse elementen terug te laten komen in het tuinontwerp. Dit uit zich in de stapstenen op het gras, de speels ogende klinkers waar mee bestraat is, de palen waar hangmatten aan opgehangen kunnen wordenin de zomer, maar ook in het speelgedeelte achter de schuur dat te zien is op de video.

Kindvriendelijke achtertuin onderhouden

Hoewel deze achtertuin erg groen oogt, valt de onderhoudslast erg mee. Het riet in de plantenbak en de hortensia’s aan de zijkant van de tuin zullen namelijk vrijwel alleen gesnoeid hoeven te worden. Verder is de tuin betegeld en voor de rest bedekt door een grasmat. De tuin zal dus behalve grasmaaien en snoeien niet veel onderhoud vergen.

Offerte voor een nieuwe tuin

Inspiratie aan het opdoen voor een nieuwe tuin? Wij kunnen hier als hoveniersbedrijf bij helpen. We zijn namelijk gespecialiseerd in enerzijds tuinontwerp, maar anderzijds ook in tuinaanleg en tuinonderhoud. Niet alleen kindvriendelijke achtertuinen als deze, maar ook voor andere soorten tuinen kunt u bij ons terecht.

Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden te bespreken.